Gevels

Uniqa Prefab Gevels staan voor een compleet nieuwe manier van prefab bouwen. Het zijn constructieve zelfdragende elementen met een hoge Rc- (isolatie)waarde. De slanke elementen zorgen voor meer BVO vloer oppervlakte!

Voor de elementen maken we minimaal gebruik van hout , zo’n 7% tegenover de 21% tot 24% in de traditionele houtskeletbouw-wanden.

Uniqa Prefab Elementen kunnen een grote overspanning met gemak aan. De elementen zijn vanuit de fabriek al aan zowel de binnen- als buitenzijde afgewerkt met bijvoorbeeld steenstrips (composiet of steen), stucwerk, kurk of hout. Ook de kozijnen en het vensterglas worden gemonteerd in de fabriek. Het complete pakket wordt droog aangeleverd op bouw en is na eenvoudige montage direct wind- en waterdicht. Dat scheelt tijd en kosten en is bovenal milieuvriendelijk en duurzaam.

Een woning, gebouwd volgens het de Uniqa Prefab concept is volledig remontabel en recyclebaar.  De installatie onderdelen zoals leidingen en luchtkanalen zijn verwerkt in de wanden. Op de bouwlocatie wacht het slechts het aansluiten van de apparatuur.

Ons concept staat garant voor een lage MPG (Milieu Prestatie Gebouwen). En wil je achteraf iets aan de woning aanpassen, dan kan dat eenvoudig en zonder in te boeten aan sterkte en kwaliteit.  

De detaillering van de woning wordt eenvoudig via BIM uitgewerkt vanuit de fabriek. Het gebruikte materiaal biedt optimale ontwerpvrijheid voor architecten en ontwerpers.

 

Gevels
Optimale ontwerpvrijheid Snelle bouwtijd
Gevels
Optimale ontwerpvrijheid Snelle bouwtijd
Gevels
Optimale ontwerpvrijheid Snelle bouwtijd
Previous slide
Next slide

optimale ontwerpvrijheid, snelle bouwtijd

Uniqa doet het niet alleen

Onze partners